Громадські інспектори склали рейтинг супермаркетів, де продають зіпсовані продукти харчування — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Громадські інспектори склали рейтинг супермаркетів, де продають зіпсовані продукти харчування

Особисті фінанси
3363
Громадська організація “Фундація.101” з 11 липня по 14 серпня 2016 р проводила моніторинг супермаркетів по всій території України на предмет виявлення в них зіпсованих продуктів харчування, передає УНН з посиланням на дані організації.
Для участі в проекті, через сайт організації, зареєструвалося 157 осіб, 123 з яких активно брали участь в інспектуванні магазинів. Робота здійснювалася людьми на безоплатній основі.
“За період дослідження небайдужі громадяни зробили 447 моніторингових візитів і направили в ГО “Фундація.101” таке ж кількість онлайн-звітів. У ході перевірок було зафіксовано 153 випадки продажу зіпсованих м’ясних виробів, які продаються в охолодженому вигляді, що складає 34%, а також 134 випадки продажу прострочених товарів становить 30%.
Супермаркети “Сільпо” громадські інспектори відвідали 87 разів. У 61% випадків фіксувалися факти продажу зіпсованих м’ясних виробів і в 54% випадків – факти продажу товарів, термін придатності яких минув.
Мережа магазинів “Фора” монітори відвідали 73 рази. Факти продажу зіпсованих м’ясних виробів фіксувалися в 51% випадків, а прострочених товарів було 48%.
Третє місце зайняла мережа “АТБ”, яку перевірили 73 рази. Зіпсовані м’ясні продукти були в 37% випадків, а прострочення були зафіксовані в 34%.
ГО “Фундація.101” також звернула увагу на те, що перевірка продуктів харчування в супермаркетах здійснювалася громадянами, які не мають спеціальної підготовки.
“Також не можна виключати потенційних фактів упередженого ставлення громадян до тих чи інших мереж супермаркетів, що в свою чергу, могло вплинути на результати дослідження. Однак в більшості випадків є фото- або відеодокази, які з високою ймовірністю підтверджують вищесказане”, – додали в організації.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас