Паролі та біометрична ідентифікація: що воліють користувачі? — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Паролі та біометрична ідентифікація: що воліють користувачі?

Світ
377
Дослідження YouGov показало, що 58% амерканцев воліють паролі замість методів біометричної ідентифікації, таких як сканування очей і розпізнавання осіб.
У дослідженні брали участь більше 1 тис жителів США старше 18 років. Воно було проведено з ініціативи американського сервісу електронної пошти mail.com.
42% респондентів не хочуть, щоб компанії зберігали і використовували їх персональні біометричні дані. Менш ніж 1 з 10 респондентів вважають, що ділитися своїми біометричними даними – безпечно. Серед інших результатів дослідження: тільки 10% американців користуються сканерами відбитків пальців і всього лише 2% коли-небудь використовували сканери райдужної оболонки ока, технологію розпізнавання обличчя і голоси.
Дослідження також продемонструвало, що 42% користувачів переживають, що не зможуть мати доступ до своїх онлайн банківських рахунків у разі технічної несправності. Близько третини опитаних стверджують, що біометрична уразливість – це справжній привід для хвилювань, бо до них можуть отримати доступ шахраї.
За словами Яна Отйена, CEO mail.com, для більшої безпеки Інтернет-простору необхідно більш ретельне вивчення альтернативних методів аутентифікації і біометрії, зокрема.
За матеріалами:
PaySpace Magazine
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас