Курс долара США практично стабільний до євро, ієна сильно дешевшає в середу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Курс долара США практично стабільний до євро, ієна сильно дешевшає в середу

Світ
239
Курс долара США практично стабільний до євро в середу в очікуванні публікації протоколу останнього засідання Федеральної резервної системи США, що проходив 26-27 липня.
Документ може внести ясність, залишається чи питання про підвищення процентних ставок як і раніше на порядку денному керівництва американського ЦБ, зазначає MarketWatch.
При цьому ієна слабо дешевшає на заяві представника міністерства фінансів Японії про те, що уряду доведеться вжити заходів в тому випадку, якщо швидке зміцнення ієни продовжиться.
Євро торгується днем ​​в середу на рівні $1,1270 проти $1,1279 на закриття попередньої сесії.
Курс єдиної європейської валюти знаходиться зараз близько 113,52 ієни в порівнянні з 113,13 ієни у вівторок. Вартість долара становить 100,72 ієни проти 100,31 ієни за підсумками минулого торгової сесії.
“Японські чиновники почали проявляти занепокоєння, оскільки пара долар-ієна у вівторок на короткий час ковзнула нижче 100 ієн/$ 1 і відновилася лише після того, як Вільям Дадлі і Денніс Локхарт з ФРБ Атланти підтримали долар своїми рішучими коментарями. Між тим, перші особи Японії пригрозили ринку можливої інтервенцією в разі подальшого “надмірного” зростання ієни”, – відзначає головний валютний стратег Saxo Bank Джон Харді.
“Коментарі Вільяма Дадлі з ФРБ Нью-Йорка вчора підтримали долар, вже пробив ряд ключових рівнів підтримки, – вважає він. – Однак для сталого зростання долара потрібні відповідні коментарі в опублікованому сьогодні протоколі засідання ФРС”.
Глава ФРБ Нью-Йорка У.Дадлі заявив про можливість підйому базової процентної ставки американським ЦБ вже на наступному засіданні, яке пройде у вересні. Крім того, президент ФРБ Атланти Денніс Локхарт висловив упевненість в перспективах економіки США, зазначивши, що не виключає можливості “принаймні одного” підвищення ставки Федрезерву в цьому році.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас