Ющенко допускає можливість повернення на пост голови НБУ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ющенко допускає можливість повернення на пост голови НБУ

Казна та Політика
4862
Колишній Президент Віктор Ющенко (2005-2010), екс-голова Національного банку (1993-1999) допускає можливість повернення на пост глави НБУ.
Про це він сказав в інтерв’ю газеті “День”.
“Потрібно перестати робити з НБУ цапа відбувайла і дати старт новій економічній політиці – з мотиваціями у суб’єктів господарювання і довірою до ринку. В такому випадку я б подумав про повернення”, – сказав він, відповідаючи на питання про можливе його повернення на пост глави Нацбанку.
Ющенко вважає, що НБУ звинувачують в девальвації гривні майже в 350% за останні 2 роки ті, хто не розуміє в причинно-наслідкових зв’язків.
На його думку, падіння курсу нацвалюти в значній мірі пов’язано з покриттям протягом тривалого часу емісійним шляхом дефіциту державного бюджету.
Ющенко вважає, що історія помилок влади в банківській сфері почалася з виникнення російської агресії, коли банки втратили десятки ключових філій на окупованих територіях Криму і Донбасу, а їм не було надано “реанімаційну” допомогу.
На його думку, головне під час критичних ситуацій зберігати стабільність грошей, не вдаючись до емісії, чого не дотримується нинішня влада.
“(Раніше) глибоку девальвацію і фальшивомонетництво на рівні офіційної політики ніхто не допускав. У нас ситуація протилежна”, – сказав Ющенко.
Він вважає своїм найважливішим досягненням на державних постах – зміцнення національної банківської системи.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас