Держказначейство повідомило, скільки Пенсійний фонд йому заборгував — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Держказначейство повідомило, скільки Пенсійний фонд йому заборгував

Казна та Політика
624
На початок серпня загальний обсяг заборгованості Пенсійного фонду перед єдиним казначейським рахунком за непогашеними позиками склав 48,0 млрд. гривень. Про це в інтерв’ю “Урядовому кур’єру” розповіла глава Держказначейства Тетяна Cлюз.
“Якщо станом на 1 січня 2008 року заборгованість фонду склала 2,4 мільярда гривень, то на 1 січня 2016- го – 50,4 мільярда. 2015 року Пенсійному фонду було надано позик на суму 38,5 мільярда гривень. Цю суму своєчасно і в повному обсязі повернули. в цьому році фонд погасив 2,4 мільярда гривень заборгованості за позиками минулих років. Станом на 1 серпня 2016 року загальний обсяг заборгованості Пенсійного фонду за позиками склав 48,0 млрд. гривень”, – повідомила вона.
За її словами, одним із шляхів погашення заборгованості може бути її реструктуризація на кілька років з визначенням реальних джерел погашення.
“Зараз Казначейство разом з міністерствами фінансів, соціальної політики і Пенсійним фондом працює над законодавчим врегулюванням цього питання. Казначейство забезпечує оплату платіжних доручень, поданих Пенсійним фондом для виплат за різними пенсійними програмами без затримок і в повному обсязі”, – додала вона.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас