Експертиза захисту е-декларування зараз неможлива, - Держспецзв'язку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експертиза захисту е-декларування зараз неможлива, - Держспецзв'язку

Казна та Політика
1326
Відновлення Держспецзв’язку державної експертизи для сертифікації комплексної системи захисту інформації (КСЗІ) Єдиного держреєстру декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави в даний час неможливо. Про це повідомила прес-служба відомства.
Згідно з повідомленням, Держспецзв’язку не отримала від ТОВ «Міранда», розробника програмного забезпечення системи захисту, будь-якого підтвердження про усунення виявлених недоліків. Також у відомстві підкреслили, що саме «Міранда», як розробник, несе відповідальність за побудову системи захисту інформації.
У Держспецзв’язку також поскаржилися на тиск, розгорнутий в ЗМІ у зв’язку з цією ситуацією. «Офіційні заяви та публічні твердження про те, що Держспецзв’язку зобов’язана видати атестат можуть бути розцінені і кваліфіковані як тиск на експертів для прийняття ними свідомо не об’єктивних і необґрунтованих висновків і винні в цьому повинні бути притягнуті до відповідальності відповідно до закону», – сказано в повідомленні.
У відомстві назвали нагнітання суспільного резонансу з приводу відмови видати сертифікат спробою окремих осіб і зацікавлених сторін уникнути особистої відповідальності за запуск системи електронного декларування з обмеженими функціями і з порушенням законодавства в сфері захисту інформації. «Вважаємо, що свої висновки щодо створеної системи Е-декларування та ситуації, що склалася навколо КСЗІ Реєстру, також повинні зробити СБУ і ГПУ», – сказано в повідомленні.
У відомстві нагадали про його встановлені законом функції, в які не входить оцінка і видача сертифікатів на програмне забезпечення з точки зору його функціональності. «Держспецзв’язку проводить державну експертизу реалізованих функцій захисту інформаційних ресурсів та інформаційно-телекомунікаційної системи в цілому. Це не те ж саме, що оцінка функціональності програмного забезпечення», – вказали у відомстві.
За матеріалами:
Hubs
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас