Стало відомо, у скільки оцінюються збитки України від санкцій РФ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Стало відомо, у скільки оцінюються збитки України від санкцій РФ

Казна та Політика
1316
Прямі збитки України від введених РФ торгових обмежень для українських товарів перевищать в 2016 році $ 1 млрд, – заявила заступник міністра економічного розвитку і торгівлі Наталія Микольська.
«За підсумками 2016 року, за нашою оцінкою, через заходи, введених Росією, у нас буде втрата для економіки приблизно $ 1 млрд», – повідомила вона.
За словами заступника міністра, річні втрати економіки України у зв’язку з обмеженнями транзиту в Казахстан і Киргизстан можуть скласти близько $ 400 млн, а втрати ВВП – 0,3 п. п.
При цьому Микольська не уточнила, чи входять втрати від обмеження транзиту в загальну суму збитку або їх потрібно підсумувати, але зазначила, що мова йде тільки про прямі втрати.
«Якщо взяти по ланцюжку, то додадуться втрати українських перевізників, втрати логістичного сектора, сфери виробництва упаковки. Все це нашаровується », – резюмувала чиновниця.
Як відомо 1 липня 2016 року президент РФ Володимир Путін підписав указ про введення додаткових обмежень щодо транзиту українських товарів через російську територію. Введені обмеження по транзиту товарів з України в Казахстан тепер поширюються і на транзит до Киргизії.
Крім того, РФ ввела повну заборону транзиту товарів, які підпадають під дію російського ембарго і на які в Росії застосовуються ставки ввізних мит, відмінні від нуля.
За матеріалами:
Hubs
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас