ДФС повідомила, хто найбільше в Україні платить податків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ДФС повідомила, хто найбільше в Україні платить податків

Казна та Політика
1575
У січні-липні 2016 року в зведений бюджет України надійшло 352,4 млрд грн, що на 26,3% більше показників аналогічного періоду 2015 року. Лідерами рейтингів стратегічних платників податків стали нафтопереробна і тютюнова галузі.
Про це поінформував директор департаменту моніторингу доходів та обліково-звітних систем Державної фіскальної служби України (ГРФСУ) Микола Чмерук.
За даними ДФСУ, найбільший приріст надходжень у відсотковому співвідношенні продемонстрували акцизний податок на ввезені на митну територію України підакцизні товари (+ 44,3%), рентна плата за користування надрами (+ 43,5%), а також акцизний податок на виготовлені в Україні підакцизні товари / продукцію (+ 42,9%).
Більшу частину з додаткових 9 млрд грн бюджетних надходжень забезпечили оператори тютюнового та нафтогазового ринків. Причому, дана тенденція посилюється протягом останніх років. У 2015 році надходження від тютюнових акцизів перевищили 22,2 млрд грн.
У ранжирі першого півріччя 2016 року у першому і другому місцях – колишні державні підприємства “Укргазвидобування” і “Національна акціонерна компанія” Нафтогаз України “. Виробники тютюнових виробів” Філіп Морріс Україна “і” В.А.Т.-Прилуки “займають, відповідно , 3-е і 4-е місця.
Експерти пов’язують подібний тренд з постійно зростаючими ставками акцизу на тютюнову продукцію. Відповідно до їх прогнозами, акцизи будуть рости за умовами підписаного Україною і ЄС угоди про асоціацію. Україна повинна підвищити специфічну ставку акцизу на сигарети до 90 євро за 1000 штук (в 6 разів).
Сьогодні спільними зусиллями дистриб’юторів, виробників тютюну і чиновників впроваджуються експериментальні програми електронної акцизної марки – інноваційного механізму контролю оплати акцизного податку та пересування підакцизних товарів. Це означає подальше підвищення прозорості ринку і ще більш динамічний приріст бюджетних надходжень, відзначають експерти.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас