Топ-чиновники не поспішають подавати електронні декларації — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Топ-чиновники не поспішають подавати електронні декларації

Казна та Політика
1336
В Україні на сьогоднішній день жоден високопоставлений чиновник ще не подав електронну декларацію, – заявив старший аналітик глобальної організації по боротьбі з корупцією Transparency International Євген Черняк.
«Поки немає ніякої декларації особи з топ-рівнів: депутатів, чиновників. Дійсно, подають особи категорії «В» державної служби», – повідомив Черняк в ефірі «5 каналу ».
Станом на вечір 16 серпня було подано трохи менше 30 електронних декларацій, в яких вказана тільки офіційна інформація.
«Загальна тенденція така, що практично не вказується ніяка інформація, крім офіційних доходів, тобто крім заробітної плати за місцем роботи. Дехто вказав членство в певній громадській організації, але в цілому, декларації порожні », – підкреслив він.
Як відомо, напередодні глава Мін’юсту Павло Петренко і міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявили, що поки не будуть подавати свої декларації про майно в електронний реєстр.
Нагадаємо, з півночі 15 серпня в Україні була запущена система електронних декларацій без атестата відповідності. Також 15 серпня запрацювало Національне агентство по запобіганню корупції (НАЗК).
12 серпня стало відомо, що в новій системі декларацій існують серйозні недоліки щодо захисту даних. Через відсутність атестата відповідності е-декларації не матимуть юридичної сили і не зможуть стати доказом у суді.
За матеріалами:
Hubs
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас