У Києві з'явився ультрасучасний трамвай — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Києві з'явився ультрасучасний трамвай

Особисті фінанси
2873
У Києві запустили швидкісний трамвай четвертого покоління польської компанії Pesa – повідомляє КП «Київпастранс» на своїй сторінці в Facebook. Курсувати новинка буде по Борщагівській лінії швидкісного трамвая за маршрутом №3, «Кільцева дорога – Старовокзальна».
«Це технологічний транспорт з низькою підлогою і пандусом для людей з обмеженими можливостями. Він безшумний, обладнаний моніторами, системою відеоспостереження і кондиціонування. У трамваї можна підключитися до Wi-Fi і підзарядити телефон », – повідомили в«Київпастрансі».
Однак новий трамвай відразу ж розкритикували жителі Києва. Зокрема, в коментарях під повідомленням відомства користувачі вказали, що трамвай занадто короткий для борщагівського маршруту, в порівнянні зі старими потягами.
Про те, що не дивлячись на високу якість і використання сучасних технологій, польські трамваї не підходять Києву, говорили ще в січні, коли обговорювали наміри міста з їх закупівлі. Справа в тому, що трисекційні Pesa 71-414 Fokstrot були розроблені за московським замовленням. Договір на поставку 120 таких складів був укладений в 2012 році, половину замовлення було доставлено, а від інших трамваїв Москва відмовилася після падіння курсу рубля.
За матеріалами:
Ain.Ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас