Звертайтеся: у Турчинова відреагували на звинувачення в зриві електронного декларування — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Звертайтеся: у Турчинова відреагували на звинувачення в зриві електронного декларування

Казна та Політика
979
У Раді національної безпеки і оборони України (РНБО) спростували причетність до зриву запуску повноцінної системи електронного декларування.
Відповідну заяву оприлюднила прес-служба РНБО.
У раді підкреслили, що в повноваження Ради і його апарату, а також Секретаря РНБО не входить впровадження системи електронного декларування.
“За введення та функціонування системи відповідає Національне агентство з попередження корупції (НАЗК) – незалежний орган, який обирався на конкурсній основі відкрито і прозоро. Ні президент України, ні Кабінет міністрів України, ні, тим більше, РНБО України не мають ніякого впливу на НАЗК. Розповіді про будь-які політичні квотив НАЗК є цинічною брехнею і провокацією”, – сказано в повідомленні.
У РНБО також нагадали, що державну експертизу комплексної системи захисту інформації системи е-декларування здійснювала Державна служба спеціального зв’язку та захисту інформації України (Держспецзв’язку), яка не підпорядковується РНБО України “ні безпосередньо, ні побічно”.
РНБО України не вносить і не візує пропозиції щодо кандидатур на посади керівників центральних органів влади, зокрема Держспецзв’язку, і не впливає на їх призначення урядом. У той же час керівник Держспецзв’язку Леонід Євдоченко є професіоналом високого рівня, який працює чесно і неупереджено”, – йдеться в заяві.
У свою чергу в Раді заявили, що розробники і замовники програмного забезпечення “зробили все, щоб заблокувати державну експертизу”.
“Відомо про залучення приватних “експертів”, які проходять у кримінальних справах за фінансові махінації. Необхідні для експертизи матеріали були надані тільки 10-11 серпня, тобто за один-два дні до планового завершення експертизи. Замість прозорої співпраці з державними експертами, яка мала розпочатися ще до завершення експертизи, були організовані їх публічна цькування і приниження”, – підкреслили в РНБО.
Крім того, в Раді порадили в разі провалу e-декларування звернутися до секретаря РНБО, тому що він “у вільний від основної роботи час зможе організувати побудову системи електронної декларування якісно і в стислі терміни”.
За матеріалами:
Обозреватель
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас