Саміт G20 в Китаї має важливе значення для сталого розвитку світової економіки - Мінфін КНР — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Саміт G20 в Китаї має важливе значення для сталого розвитку світової економіки - Мінфін КНР

Світ
202
Саміт G20, який пройде 4-5 вересня в Ханчжоу, має важливе значення для динамічного, сталого і збалансованого розвитку глобальної економіки, заявив заступник міністра фінансів КНР Чжу Гуан’яо журналістам.
За його словами, ситуація в світовій економіці складна і мінлива, тому міжнародна спільнота приділяє підвищену увагу майбутнього саміту, сподіваючись, що він зіграє важливу роль у сприянні глобальному економічному зростанню, збереженні міжнародної фінансової стабільності, протидії ризикам та викликам, повідомляє агентство “Сіньхуа”.
Як сказав Чжу Гуан’яо, з початку цього року країни G20 досягли позитивних зрушень у співпраці з питань світової економічної ситуації, “рамок динамічного, сталого і збалансованого розвитку”, інвестицій та інфраструктури, міжнародної фінансової архітектоніки, реформи фінансових структур, міжнародної взаємодії в податковій області, зелених фінансів, вишукування коштів для боротьби з тероризмом.
Сторони визначили 9 пріоритетних напрямків і 48 керівних принципів зі структурних реформ, розробили систему показників оцінки зрушень і результатів реформ, взяли “Ініціативу про створення глобального союзу інфраструктурної взаємозв’язку”, повідомив заступник міністра.
Він зазначив, що у фокусі уваги учасників саміту будуть питання протистояння актуальним ризикам в глобальній економіці і на світовому фінансовому ринку, питання сприяння глобальному економічному зростанню і забезпечення стабільності фінансового ринку.
У свою чергу заступник директора Народного банку Китаю І Ган заявив журналістам, що реформа фінансових структур стане важливою темою обговорення на майбутньому саміті G20.
Він підкреслив, що з початком головування КНР в “двадцятці” китайські фахівці активно взялися за вивчення і оцінку макроситуації і політичну координацію, а також зайнялися проектуванням структурних реформ на високому рівні і розробкою “ханчжоуським плану дій”. Китай виконав величезну роботу по здійсненню динамічного, сталого і збалансованого розвитку.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас