У "Київському метрополітені" заговорили про подорожчання проїзду — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У "Київському метрополітені" заговорили про подорожчання проїзду

Особисті фінанси
2556
Вартість проїзду в київському метро може подорожчати вже в 2017 році.
Про це в ефірі телеканалу “Київ” заявив головний економіст КП “Київський метрополітен” Максим Демченко.
За його словами, в умовах, коли в столиці дорожчають тарифи на газ, електроенергію, житлово-комунальні послуги, в 2017 році міська влада може переглянути питання ціни проїзду в підземці.
“Зараз говорити про підвищення тарифу на проїзд в метро не можна. Але наше підприємство знаходиться в умовах деяких законодавчих змін, пов’язаних з державним врегулюванням тарифів на електроенергію, коли Кабінет міністрів України скасував своє розпорядження, яке дозволяло використовувати енергію для підприємств міського електротранспорту за тарифами, встановленими для населення “, – сказав Демченко.
Він пояснив, що, згідно з новою політикою, починаючи з 2017 року, метрополітен перестане платити за електроенергію за тими ставками, що платить населення.
“Ми почнемо платити, як промислове підприємство. Якщо порівнювати з поточним роком, то з 2017 року ціна зросте в три рази”, – зазначив головний економіст “Київського метрополітену”.
Демченко також підкреслив, що тарифи на проїзд у метрополітені завжди були соціальними, і міська влада встановлювала їх нижче обґрунтованої планки. Але в 2017 році влада повернуться до перегляду тарифів.
За матеріалами:
Обозреватель
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас