Ситуація з е-декларуванням може негативно вплинути на репутацію України - посол Великобританії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ситуація з е-декларуванням може негативно вплинути на репутацію України - посол Великобританії

Казна та Політика
485
Посол Великобританії в Україні Джудіт Гоф висловила надію на повноцінний запуск системи електронного декларування активів українських чиновників незабаром.
“Вітаю з досягненнями України в боротьбі з корупцією, включаючи важливу роботу НАБУ (Національного антикорупційного бюро України – ІФ) і НАЗК (Національного агентства з питань запобігання корупції – ІФ). Але запуск неповної системи е-декларування може призупинити прогресування і негативно вплинути на репутацію Україна “, – написала Дж.Гоф на своїй сторінці в Твіттер в понеділок.
“Сподіваюся на повноцінний запуск системи е-декларування незабаром”, – зазначила посол.
Як повідомлялося раніше, 14 серпня глава НАЗК Наталія Корчак заявила про запуск відомством з 00.00 години 15 серпня системи електронного декларування. При цьому вона зазначила, що комплексна система захисту інформації (КСЗІ) реєстру системи електронного декларування на той час не отримала атестат відповідності Держспецзв’язку.
Це викликало неоднозначну реакцію громадськості. Зокрема, в “Transparency International Україна” обурилися запуском системи без належної сертифікації та вважають, що відповідальні за це посадові особи повинні бути відправлені у відставку.
Глава комітету Верховної Ради з протидії корупції Єгор Соболєв (фракція “Самопоміч”) закликав поки не подавати електронні декларації, щоб не “потурати шахраям”, і боротися за виправлення ситуації, оскільки система декларування без сертифікації не є офіційним джерелом доказів для правосуддя.
Відповідно до закону про протидію корупції, в 2016 році розширені електронні декларації повинні подати в 60-денний термін після запуску системи е-декларування службові особи, що займають відповідальне та особливо відповідальне становище.
Серед них, зокрема, президент і прем’єр-міністр з радниками і помічниками, члени Кабміну, заступники міністрів, члени Нацкомісій і АМКУ, голови ФДМ і НБУ і їх заступники, парламентарії та особи, посади яких відносяться до посад державної служби категорії “А” або “Б”, а також судді, прокурори, слідчі, керівники, заступники керівників держорганів, юрисдикція яких поширюється на всю територію України, військові посадові особи вищого офіцерського складу.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас