Країни Північно-Східної Азії закликають створити регіональний банк розвитку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Країни Північно-Східної Азії закликають створити регіональний банк розвитку

Світ
891
Учасники Економічного форуму Північно-Східної Азії 2016 хочуть прискорити створення Банку розвитку Північно-Східної Азії, повідомляє агентство “Сіньхуа”.
За підсумками минулого в місті Чанчунь (провінція Цзілінь) дводенного форуму опубліковано заяву, в якій зазначається, що вже десять років форум закликає створити регіональний банк, оскільки така фінансова установа сприятиме економічному розвитку і взаємовигідного співробітництва в Північно-Східній Азії.
Крім фінансового співробітництва, країнам регіону варто також зміцнити взаємодію в інфраструктурі, туризмі, енергетиці та культурі, підкреслюється в підсумковій заяві.
Економічний форум Північно-Східної Азії є регіональну неурядову організацію. Він був заснований в 1988 році для сприяння дослідженням і діалогу щодо соціально-економічного розвитку в даному регіоні.
Цього року у форумі взяли участь понад 100 політиків і вчених з Китаю, Росії, Південної Кореї, Японії, Монголії та США. Найбільш обговорюваними темами стала висунута Китаєм ініціатива “Пояс і шлях”, співпраця в регіоні Північно-Східної Азії і відродження старих промислових баз на північному сході Китаю.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас