Європейські банки побоюються конкуренції з фінтех-компаніями — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Європейські банки побоюються конкуренції з фінтех-компаніями

Світ
381
Європейські банки побоюються конкуренції з боку Фінтех-компаній через введення в Європейському Союзі в 2018 році платіжної директиви PSD2 (Directive on Payment Services).
У зв’язку з тим, що директива передбачає відкриття банківських API, 68% банкірів побоюються втрати контролю над інтерфейсом клієнтів. Більш того, згідно з дослідженням компанії PwC, багатьом досі незрозуміло, як реагувати на директиву.
88% європейських банків вже прогнозують зростаючу конкуренцію з боку Фінтех-компаній. 68% – впевнені, що директива буде чималим ударом по позиціях банків Європи.
Найбільшим побоюванням банків є визнання Фінтех-компаній учасниками ринку платежів. Також, кредитні установи лякає зобов’язання розкривати Фінтех-компаніям інформацію про клієнтів, щоб ті могли здійснювати платежі від їх імені після відповідного дозволу.
Відкриття API націлене на розвиток конкуренції у фінансовому секторі, а також полегшення доступу в індустрію небанківських організацій.
Цікаво, що 81% опитаних споживачів в рамках дослідження PwC зізналися, що використовують сторонні платіжні сервіси для покупок в інтернеті. 82% респондентів вважають, що торговельні мережі цілком могли б проводити платежі самі, без участі банків.
За матеріалами:
PaySpace Magazine
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас