Швейцарія вже не та: куди йдуть заможні клієнти банків? — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Швейцарія вже не та: куди йдуть заможні клієнти банків?

Світ
1898
Заможні клієнти все частіше полишають Швейцарію та переміщують свої активи в банки Дубая, Катару і Сінгапуру. Всьому виною збільшення податкової прозорості Швейцарії і як результат — втрата статусу фінансового центру для приватного банкінгу.
Таку думку висловив мільярдер Гопічанд Хіндуйя виданню Bloomberg. Він, разом із трьома братами, є власником Hіnduja Group. За оцінками Bloomberg Billionaires Index, капітал сім’ї Хіндуйя становить 14,4 млрд доларів США.
Мільярдер засумнівався в тому, що Швейцарія зможе зберегти своє значення в банківській сфері. Після гучних розслідувань щодо банків країни і підписання угоди про обмін фінансовою інформацією з США і низкою європейських країн, Швейцарія побоюється податкових скандалів і більше не розміщує активи заможних іноземців без ретельної перевірки.
В результаті банки США і Європи закривають свої офіси в цій країні. Також, чималу роль в цьому зіграли зміцнення швейцарського франка, посилення вимог регуляторів і тиск від низьких процентних ставок.
У відповідь на такі заяви глава третього за величиною активів під управлінням банку Швейцарії Julius Baer Group Борис Колларді стверджує, що насправді люди не проти сплати податків і хочуть бути більш мобільними зі своїми грошима.
За матеріалами:
PaySpace Magazine
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас