Робомобіль Tesla на автопілоті потрапив в аварію в Китаї — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Робомобіль Tesla на автопілоті потрапив в аварію в Китаї

Фондовий ринок
806
Електричний автомобіль Tesla Model S в режимі автопілотування потрапив ще в одну аварію, що знову порушує питання про надійність і безпеку робомобіля.
Не так давно ми повідомляли, що електрокар Model S з включеним автопілотом потрапив в ДТП, в якому загинула людина. Розслідуванням цього інциденту вже займається національна адміністрація безпеки дорожнього руху (NHTSA).
На цей раз інцидент стався на магістралі в Китаї. Автомобіль Model S при русі на автопілоті з якоїсь причини не зміг об’їхати машину, що стоїть біля центрального відбійника з аварійним знаком. В результаті обидва транспортні засоби отримали кузові пошкодження, постраждалих в аварії, на щастя, нема.
Власник електромобіля Model S, який потрапив в ДТП, звинувачує Tesla в тому, що компанія переоцінює можливості своєї системи самоврядування. У Tesla ж вказують на те, що в момент аварії водій не тримав руки на кермі, як того вимагає компанія, а тому і не зміг вчасно втрутитися в роботу електроніки і уникнути зіткнення.
Додамо, що в поточному вигляді засоби автопілотування Tesla дозволяють автомобілю самостійно рухатися уздовж смуги руху, а також змінювати ряд при включенні автомобілістом покажчика повороту. Крім того, реалізована система повністю автоматичної паралельної парковки і функція Summon для автоматичного заїзду в гараж і виїзду з нього.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас