Банкіри пояснили поточне зниження курсу гривні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банкіри пояснили поточне зниження курсу гривні

Валюта
4633
Банкіри пояснюють, що волатильність курсу гривні на міжбанківському валютному ринку в останні дні обумовлена великими погашеннями інвесторів індексних облігацій внутрішньої державної позики.
“Погашення великого випуску індексних ОВДП викликало різкий сплеск гривневої ліквідності на рахунках українських банків. Нерезиденти становили значну частину інвесторів погашеного випуску ОВДП, і вони почали конвертувати отриману від погашення гривню в долари”, – повідомив аналітик UniCredit Bank Андрій Приходько.
За його словами, через те, що вчора не всі бажаючі змогли купити валюту, відкладений попит був перенесений на сьогодні.
“Так, якщо на початок 10 серпня залишок коштів на кореспондентських і транзитних рахунках банків становив 34 млрд грн., на початок 11 серпня – вже 43,7 млрд грн, а на почало 12 серпня залишки на рахунках банків знизилися тільки до 40,8 млрд грн. При цьому поточне надходження експортної виручки позбавило змоги покрити сплеск попиту “, – зазначив він.
Начальник управління дилінгових операцій казначейства “Райффайзен Банку Аваль” Юрій Гриненко також пояснив ситуацію на міжбанку великими погашеннями індексних паперів.
Він також зазначив, що ситуація в Криму не додала оптимізму і, безумовно, сприяє зростанню готівкового, а за ним – і безготівкового курсу долара.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас