Шахтарі отримали 200 млн грн в рахунок погашення боргу із зарплати — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Шахтарі отримали 200 млн грн в рахунок погашення боргу із зарплати

Казна та Політика
329
Шахтарі державних вугільних підприємств отримали 200 млн грн, перераховані 10 серпня в рахунок погашення заборгованості по заробітній платі, повідомило в четвер Міністерство енергетики та вугільної промисловості.
Відомство нагадало, що ці кошти були виділені згідно з розпорядженням уряду від 27 липня, яким на 150 млн грн було зменшено фінансування програми реструктуризації вугільної галузі і на 50 млн грн – будівництва шахти №10 “Нововолинська”.
Міненерговугілля пояснило затримку з перерахуванням коштів необхідністю узгодити такий перерозподіл видатків держбюджету з бюджетним комітетом і Мінфіном.
Як повідомлялося, Міненерговугілля станом проти 9 серпня оцінювало заборгованість працівникам державних вугільних підприємств в 399,5 млн грн (з нарахуваннями), з них 256,2 млн грн – безпосередньо працівникам підприємств, в тому числі за червень шахтарям заборгували по заробітній платі 201, 3 млн грн. Відомство зазначало, що причиною виникнення заборгованості по заробітній платі є дефіцит оборотних коштів, а також недостатність бюджетного фінансування на часткове покриття витрат із собівартості готової товарної вугільної продукції.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас