Cosco завершила покупку контрольного пакету акцій грецького порту Пірей — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Cosco завершила покупку контрольного пакету акцій грецького порту Пірей

Фондовий ринок
135
China Ocean Shipping Company (Cosco) і Фонд розвитку Греції підписали меморандум про завершення продажу контрольного пакета акцій Piraeus Port Authority SA – оператора порту Пірей.
Член правління і генеральний директор Cosco Вань Мінь заявив, що після переходу контролю над компанією, що управляє порту до Cosco в розширення причалів для круїзних лайнерів, вдосконалення судноремонтних причалів і інші проекти протягом наступних 5-7 років буде інвестовано близько 290 млн євро.
Як повідомлялося, 8 квітня Cosco і Фонд розвитку Греції підписали угоду про придбання китайською компанією 67% акцій Piraeus Port Authority за 368,5 млн євро. Парламент Греції 30 червня схвалив цю угоду.
За умови угоди, Cosco спочатку заплатить 280,5 млн євро за 51% -ний пакет, а через п’ять років отримає ще 16% за 88 млн євро в разі інвестицій в розвиток порту не менше 350 млн євро.
Греція має географічну перевагу, перебуваючи на перехресті шляхів між Європою, Азією і Африкою. Торгові маршрути між Європою і Азією є найбільш завантаженими в світі.
З 2009 року один з провідних портових операторів світу Cosco використовує Пірей, розташований поруч з Афінами основний порт країни, як хаба для перевалки контейнерних вантажів для Південно-Східної Європи. Сюди поставляються випущені в Азії товари таких компаній, як американська Hewlett-Packard Co. і китайські Huawei Technologies Co. і ZTE Corp.
За цей час Cosco зробила Пірей, який раніше перебував у державній концесії, одним з десяти найбільших контейнерних портів в Європі, збільшивши його пропускну здатність більш ніж втричі. У 2014 році порт прийняв 16,8 млн пасажирів і 3,6 млн стандартних 20-футових контейнерів.
За матеріалами:
Сіньхуа
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас