Зарубіжні банки почали застосовувати блокчейн для торгових угод — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Зарубіжні банки почали застосовувати блокчейн для торгових угод

Фінтех і Картки
603
Британський банк HSBC і американський Bank of America Merrill Lynch спільно з владою Сінгапуру застосували технологію blockchain для спрощення однією з найскладніших операцій торгового фінансування – для документарних акредитивів (Letters of credit).
Документарний акредитив – письмова гарантія, що відкрив акредитив банку, від імені покупця виплатити продавцю узгоджену суму за умови надання продавцем вказаних в акредитиві документів.
Документарні акредитиви є одним з найбільш широко використовуваних способів зниження ризику між імпортерами та експортерами. Вони гарантують транзакції на загальну суму більш ніж 2 трлн доларів США. Такі операції мають на увазі великий обсяг паперової роботи і зазвичай дуже трудомісткі.
З технологією блокчейн імпортер, експортер і їх банки матимуть можливість отримувати дані про стан платежу в режимі реального часу. Інновація також дозволить закрити і провести операцію в автоматичному режимі за допомогою ряду смарт-контрактів.
В цілому, технологія зможе прискорити процес оформлення документації для імпорту / експорту, підвищити безпеку, зменшити кількість помилок і зробить весь процес більш зручним для всіх залучених сторін.
Зараз можливість впровадження технології для документарних акредитивів обговорюється з іншими міжнародними банками.
За матеріалами:
PaySpace Magazine
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас