Рева: В Україні на 50% зросте мінімальна заробітна плата — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рева: В Україні на 50% зросте мінімальна заробітна плата

Особисті фінанси
4247
В Україні на 50% зросте мінімальна заробітна плата. Про це заявив міністр соціальної політики Андрій Рева.
“У рамках існуючої системи більш ніж на 10% мінімалку і прожитковий мінімум підняти не вийде. Але нас це не влаштовує. Значить, потрібно шукати альтернативний вихід”, – цитує Реву прес-служба Мінсоцполітики.
Рева запропонував відв’язати один від одного прожитковий мінімум і мінімальну зарплату.
“Прожитковий мінімум так, як і планувалося, виросте на 10% і разом – 16%. До речі, це вище, ніж індекс інфляції – 12,5%, – тобто люди нічого не втратили. Навпаки, нехай і мікроскопічне, але буде поліпшення . А відв’язавши мінімальну заробітну плату від прожиткового мінімуму, ми забезпечимо їй зростання на 50% “, – розповів міністр.
При цьому він звернув увагу на те, що в приватному секторі, там де є тіньові зарплати, це нічого не дає людям, оскільки вони, як отримували зарплату в конвертах, так і будуть продовжувати отримувати.
“Проблеми виникають у роботодавців: тепер вони будуть змушені з цієї зарплати більше платити в бюджет і більше відраховувати єдиний соціальний внесок. Для людей плюс в тому, що у них збільшується розмір “білої” зарплати і також збільшується ЄСВ до Пенсійного фонду, що має привести до збільшення пенсії “, – пояснив Рева.
Нагадаємо, раніше в Мінсоцполітики визнали – в Україні підвищився рівень бідності. “Згідно з абсолютного показника рівень бідних становить 8 відсотків населення, тобто доходи яких нижче затвердженого прожиткового мінімуму (1227 грн). Якщо брати фактичний прожитковий мінімум, то це буде 59 відсотків”, – сказала перший заступник міністра соціальної політики Ольга Крентовська.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас