Низькі зарплати женуть українців на пошук нової роботи (інфографіка) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Низькі зарплати женуть українців на пошук нової роботи (інфографіка)

Особисті фінанси
2287
Незважаючи на всі труднощі й ризики, більшість “білих комірців” готові зважитися і почати пошуки більш цікавої та високооплачуваної роботи. Згідно з даними опитування, кожен другий іноді замислюється про звільнення, а кожен п’ятий стоїть за крок до заяви “за власним”, повідомляє hh.ua.
У зв’язку з інфляцією і подорожчанням життя фінансове питання стоїть перед українцями дуже гостро. Тому, згідно з опитуванням, більше половини працюючих фахівців хочуть змінити роботу через незадоволеність розміром матеріальної компенсації.
На другому місці – відсутність перспектив кар’єрного зростання, що також впливає на можливість заробляти більше. Роботою без просування кар’єрними сходами незадоволені трохи менше третини опитаних і ще стільки ж не задоволені умовами праці. Трохи менше п’ятої частини вказали на відсутність можливостей особистісного росту.
Не останню роль у прийнятті рішення про звільнення грають відносини з колегами і керівництвом. Кожен шостий почне шукати нову роботу в разі розбіжностей з начальником, а кожен сьомий — якщо будуть натягнуті стосунки в колективі. Також до десятки причин, за якими шукають роботу працюючі фахівці, входять відсутність свободи дій, нецікаві завдання, а також суворий графік роботи. Про можливе скорочення або звільнення за ініціативою роботодавця офісні співробітники думають значно рідше.
Незважаючи на те, що незадоволеність зарплатою є головною причиною для пошуку нової роботи, тільки один із шести опитаних вважає, що зможе заробляти більше у своїй галузі. Трохи менше двох третин припускають, що знайти більш високооплачувану роботу складно, але можливо. І п’ята частина сумніваються в такій можливості.
>
Найбільш впевнені у своєму успіху жителі столиці. Рідше вірять у можливість знайти роботу з підвищенням зарплати в регіонах. На думку “білих комірців”, найпростіше працевлаштуватися з підвищенням зарплати в IT-галузі і у сфері телекомунікацій, у сфері B2B, а також у медико-фармацевтичній галузі. Згідно з аналізом бази резюме, в середньому зарплатні очікування шукачів в першому півріччі 2016 року збільшилися на 25-30%
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас