Саудівська Аравія підвищить візові збори і штрафи в кілька разів через зниження нафтових доходів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Саудівська Аравія підвищить візові збори і штрафи в кілька разів через зниження нафтових доходів

Світ
363
Влада Саудівської Аравії прийняли рішення про різке підвищення різних видів офіційних зборів, включаючи візові, і штрафів на тлі скорочення нафтових доходів, пише місцеве видання Asharq Al-Awsat.
Збір за багаторазову візу на шість місяців буде збільшений майже в шість разів – до 3 тис. Саудівських ріялів (близько $ 800). Базова вартість одноразової візи на два місяці встановлена ​​на рівні 2 тис. ріялів плюс 100 ріялів за кожен додатковий місяць.
Ці зміни набирають чинності з 3 жовтня, коли починається новий рік за ісламським календарем. Проте влада Саудівської Аравії беруть на себе оплату зборів за тих, хто відвідує країну вперше з метою паломництва (хадж і умра).
Візи для іноземних громадян, які працюють в Саудівській Аравії, також подорожчають: дозвіл на багаторазовий в’їзд-виїзд в країну протягом двох років буде коштувати 8 тис. ріялів ($ 2133).
За даними Агентства грошового обігу Саудівської Аравії (SAMA, центробанк), на кінець 2015 року в приватному секторі країни працювали 8,9 млн іноземців при чисельності власного населення близько 31 млн.
Буде збільшена і вартість транзитних і виїзних віз.
Істотно зростуть штрафи за порушення правил дорожнього руху, включаючи дрифтинг (розгін і проходження поворотів в керованому заносі), який дуже популярний серед саудівської молоді. У перший раз порушникові доведеться розлучитися з 20 тис. саудівських ріялів ($ 5332), а в третій – заплатити 60 тис. ріялів і розпрощатися з автомобілем. Раніше штрафи становили 1 тис. ріялів за перше порушення, 2 тис. за друге і 3 тис. за третє, зазначає Gulf News.
Плата за розміщення реклами на щитах підвищиться більш ніж втричі.
Такі кроки навряд чи врятують Саудівську Аравію від бюджетного дефіциту, який у 2015 році досяг рекордних $ 98 млрд через зниження цін на нафту на світових ринках.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас