Alibaba виграла суд проти модних брендів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Alibaba виграла суд проти модних брендів

Фондовий ринок
756
Суд Манхеттена встав на сторону китайської компанії Alibaba в суперечці з Gucci, Yves Saint Laurent і ще з рядом модних брендів, які звинувачували e-commerce гіганта в торгівлі підробками.
Рішення суду було засновано на тому, що брендам не вдалося навести докази безпосередньої причетності Alibaba до торгівлі контрафактів або змові з продавцями.
Виробники одягу висунули звинувачення відразу до декількох торгових майданчиків Alibaba: AliExpress, Taobao, Tmall. Louis Vuitton, наприклад, висунув претензії відразу до трьох підприємців Taobao, звинувачуючи їх в торгівлі підробленими товарами бренду.
Нагадаємо, гігант електронної комерції Alibaba вже не раз була ініціатором боротьби з контрафактом. З 20 травня компанія зобов’язала продавців майданчики Taobao відправляти скріншоти документів, що підтверджують справжність товарів з логотипами. При невиконанні правил товари будуть вилучені з порталу, а кошти продавців – заморожені.
А в липні Alibaba запустила систему IP Joint-Force System, в рамках якої брендам надається спеціальний аккаунт для позначки контрафакту на майданчиках, після чого розміщення такого товару стає неможливим, а самі позиції видаляються зі сторінки майданчика.
За матеріалами:
PaySpace Magazine
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас