Volkswagen заплатить Італії штраф в 5 мільйонів євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Volkswagen заплатить Італії штраф в 5 мільйонів євро

Фондовий ринок
192
У світлі скандалу з умисним заниженням даних про шкідливі вихлопи дизельних двигунів німецький автомобільний концерн Volkswagen (VW) зобов’язаний виплатити Італії штраф в розмірі 5 млн євро.
Як повідомило італійське антимонопольне відомство, найбільша передбачена законодавством штрафна сума призначена у зв’язку з “неприпустимою практикою ведення бізнесу”.
Влада Італії звинуватили автовиробника в тому, що з 2009 року в країні продавалися дизельні автомобілі, на яких встановлювалося програмне забезпечення, що дозволяло маніпулювати тестами на відповідність моторів екологічним стандартам, фальсифікуючи дані про вихлопах.
В результаті ініційованих владою США у вересні 2015 року розслідувань VW змушений був визнати, що в усьому світі було продано 11 млн таких автомобілів. Насправді забруднення відпрацьованими газами дизельних автомобілів VW в 40 разів перевищував допустимі норми.
Скандал викликав масове відкликання продукції концерну з європейського ринку для усунення технічних фальсифікацій. Крім того, в червні 2016 року VW погодився заплатити в США 14,7 млрд доларів за відшкодування завданих збитків.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас