До кінця року українська армія перейде на нову структуру – Генштаб — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

До кінця року українська армія перейде на нову структуру – Генштаб

Казна та Політика
2816
До кінця 2016 року буде введено новий перелік військових звань сержантського і старшинського складу Збройних сил України, повідомив начальник Управління по роботі з сержантським складом Генерального штабу ЗСУ Олександр Косинський.
“До кінця 2016 року ми плануємо завершити переведення частин бойового складу на нову структуру, ми вводимо посади “головний сержант роти”, “головний старшина батальйону”, “головний старшина полку”, бригади. Ми також плануємо ввести сержантські посади в органи управління (штаби)”, – розповів він на брифінгу у вівторок у Києві.
Косинський зазначив, що на сьогодні діє трирівнева система підготовки сержантів, однак її очікують суттєві зміни: “Середній та вищий рівень підготовки – ред.) ведеться в 4-х коледжах сержантського складу … але ми плануємо, що підготовка буде розділена на курси лідерства та професійну підготовку. Курси будуть проводитись у Центрах підготовки сержантського складу, які ми створюємо й розвиваємо”.
Представник Генштабу також розповів, що багато років функції сержантів української армії були значно звужені, а дії сержантів зводилися в основному до підтримання належного рівня дисципліни серед особового складу.
“Ми могли бачити, як офіцер проводив заняття з солдатами. Але цим має займатися саме сержант. Офіцер – це стратег, він повинен планувати і приймати рішення, а сержанти повинні втілювати ці рішення спільно з солдатами. Питання дисципліни, щоденної діяльності, підготовка особового складу – це все робота сержанта”, – підкреслив Косинський.
За його словами, в поточному році вже пройшли підготовку 360 інструкторів, які згодом і будуть готувати сержантський склад ЗСУ.
“До кінця року ми плануємо підготувати ще близько 800 інструкторів. Зараз у 197-му Центрі підготовки сержантського складу проходять інструкторську підготовку наші військові під керівництвом литовських військовослужбовців, у 184-му Центрі – під керівництвом латвійських. У вересні на полігон “Десна” (Чернігівська обл.) приїде група інструкторів з США і вони також проведуть курс для наших інструкторів. Наші сержанти також навчаються за кордоном”, – розповів представник Генштабу ЗСУ.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас