Прибуток компаній США і Європи знизився в II кварталі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Прибуток компаній США і Європи знизився в II кварталі

Фондовий ринок
114
Компанії Європи і США демонструють скорочення прибутку в другому кварталі 2016 року, причому максимальне падіння фінпоказників демонструють компанії енергетичного сектора, говориться в звіті банку JPMorgan Chase.
На даний момент звітність за другий квартал оприлюднили 84% компаній в США і 77% європейських фірм.
У США 78% з відзвітувалися компаній, акції яких входять у розрахунок індексу Standard & Poor’s 500, перевершили прогнози аналітиків по прибутку і 55% – по виручці. Разом з тим в середньому прибуток у розрахунку на акцію впала в квітні-червні на 5% в річному вираженні, а без урахування енергетичних компаній зниження склало 1%.
Виручка американських компаній знизилася на 1%, без урахування енергетичного сектора зростання склала 3%.
У Європі 59% компаній з індексу Stoxx Europe 500, що оприлюднили свою звітність, зафіксували кращу, ніж очікувалося, прибуток. Проте, середній прибуток на акцію впав в другому кварталі на 9% (на 7%, якщо виключити нафтогазові фірми).
Більше половини (51%) європейських фірм перевершили прогнози по виручці, яка в середньому знизилася на 3% (і не змінилася без урахування енергетичних компаній).
Відзначається, що за підсумками четвертого кварталу поспіль динаміка прибутку як європейських, так і американських компаній відстає від динаміки їх виручки.
За матеріалами:
bloomberg.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас