Завдяки дірі в безпеці в VIP-ложу аеропорту може потрапити будь-хто (відео) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Завдяки дірі в безпеці в VIP-ложу аеропорту може потрапити будь-хто (відео)

Світ
935
Польський фахівець з комп’ютерної безпеки спробував себе в ролі хакера, придумавши спосіб проникати в зали для пасажирів першого класу в європейських аеропортах. Для цього він генерує підроблені QR-коди на своєму смартфоні.
Пшемек Ярошевський, керівник Комп’ютерної групи реагування на надзвичайні ситуації (CERT) в Польщі, не зміг потрапити в VIP-зал в Варшавському аеропорту – його не пустили туди через помилки в системі.
Спеціаліст з безпеки знайшов рішення проблеми: він створив мобільний додаток, яке генерує QR-код для входу в будь-яку ложу аеропорту. Для цього програма використовує реальний номер авіарейсу і вигадані дані пасажира.
Ярошевський випробував свій винахід кілька разів в різних аеропортах Європи – і кожен раз воно спрацьовувало без збоїв. Така схема можлива через те, що в цих аеропортах не перевіряє ще інформацію, записану в QR-код, а просто звіряють номер рейсу з реальним розкладом.
Втім, у польського хакера немає наміру відкривати доступ до свого додатком для інших людей, тому скористатися багом в системі безпеки аеропортів зможуть лише ті фахівці, яким вдасться повторити його розробку.
За матеріалами:
Ain.Ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас