Видобутком газу в Україні може зайнятися малайзійська Petronas — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Видобутком газу в Україні може зайнятися малайзійська Petronas

Енергетика
369
Малайзійська нафтогазова держкомпанія Petroliam Nasional Berhad (Petronas) може взяти участь у видобутку сланцевого газу на території Української держави.
Про це повідомив посол України в Малайзії Олександр Нечитайло.
Підтверджена готовність на експертному рівні вивчити можливість залучення компанії Petronas до видобутку вуглеводнів, зокрема сланцевого газу на території України”, – розповів український дипломат.
Посол також зазначив, що під час візиту президента Петра Порошенка до Путраджаї малайзійська сторона засвідчила намір спрямувати групу експертів компанії Malaysia Airport Berhad для вивчення можливості її залучення до управління міжнародним аеропортом “Бориспіль”.
За словами посла, сторонами також було досягнуто домовленості про проведення установчого засідання Спільного українсько-малайзійського комітету з торгівлі до кінця 2016 року.
Petronas (скорочено від Petroliam Nasional Berhad) – малайзійська нафтогазова компанія, заснована 17 серпня 1974 року. Повністю належить уряду Малайзії. Корпорація наділена повноваженнями видобутку всієї нафти і газу в цій країні.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас