Реконструкція Річкового вокзалу в Києві: що хочуть побудувати — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Реконструкція Річкового вокзалу в Києві: що хочуть побудувати

Казна та Політика
975
Реставрацію будівлі Річкового вокзалу на Поштовій площі, де обіцяли відкрити першу в Україні масштабну ресторанну галерею, планують почати вже восени. На роботи витратять щонайменше $ 4 млн.
Старт реконструкції знаменитого річвокзалу (був побудований в 1961 році) затягнувся. Раніше планувалося, що оновлену будівлю можуть відкрити в цьому році вже до Дня незалежності, але ремонтні роботи так і не почалися.
За словами ідеолога поновлення річвокзалу Андрія Вавриша, ще розробляється проектна документація, яка повинна пройти узгодження в Мінкультури, адже будівля Річкового вокзалу є пам’ятником архітектури. “Не все так швидко, як хотілося б, адже будуть проводитися реставраційні роботи. Як тільки все буде узгоджено, відбудеться публічна презентація проекту. Це може бути вже у вересні. Тоді ж можуть початися і реставраційні роботи”, – говорить Вавриш.
За його словами, мінімальна сума, необхідна на реставрацію річвокзалу, – близько 4 мільйонів доларів. Самі ж роботи можуть виконати за дев’ять місяців, тобто відкриття відбудеться не раніше травня наступного року. “Зараз ми ведемо переговори з художниками і скульпторами, які будуть в подальшому працювати над оформленням інтер’єрів”, – говорить Вавриш.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас