Обмеження держпідприємств у виборі фінустанови лише держбанками суперечить програмі з МВФ - МЕРТ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Обмеження держпідприємств у виборі фінустанови лише держбанками суперечить програмі з МВФ - МЕРТ

Казна та Політика
167
Обмеження державних підприємств у виборі банків для обслуговування лише державними кредитно-фінансовими установами суперечить програмі з Міжнародним валютним фондом (МВФ), вважає перший заступник міністра економічного розвитку і торгівлі Юлія Ковалів.
“Ні в якому разі не можна обмежувати вибір тільки держбанками, оскільки це суперечить як програмі МВФ, так і стратегії реформування самих держбанків”, – заявила вона в мережі Facebook.
За її словами, Міністерство економічного розвитку і торгівлі вже розробило для своїх підприємств критерії, що дозволяють уникнути їх втрат від банкрутств банків: на сьогоднішній день контролюється їх впровадження.
Як повідомлялося, Кабінет міністрів в кінці січня оприлюднив на своєму сайті постанову №37 від 20 січня, якою різко посилюються критерії відбору банків для виплати через них зарплат бюджетникам, пенсій і державної соцдопомоги і яку банкіри різко розкритикували за створення преференцій держбанкам.
Згідно з документом, банки з часткою держави понад 75% (Ощадбанк, Укрексімбанк і Укргазбанк) призначені уповноваженими на постійній основі.
У той же час іншим банкам необхідно купити облігації внутрішньої держпозики (ОВДП) на 20% регулятивного капіталу, а до 2017 року довести випуск платіжних карток державної багатоемітентної платіжної системи (НСМЕП – ред.) До 10% від усіх випущених банком карток.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас