Українські товари не можуть потрапити в Грузію через Росію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українські товари не можуть потрапити в Грузію через Росію

Казна та Політика
1008
Близько 400 вагонів і 700 вантажівок застрягли в Чорноморському порту і не можуть переправитися до Грузії через транзитні обмеження Росії.
Про це йдеться в повідомленні прес-служби Мінінфраструктури.
Як повідомляється, відправлення з порту Чорноморськ зараз очікують 269 вагонів в напрямку порту Батумі і 129 вагонів в напрямку порту Поті. Також близько 700 вантажних автомобілів чекають відправки поромами у напрямку портів Грузії.
У заяві Мінінфраструктури кажуть, що торгова агресія з боку Росії істотно перевантажила альтернативний маршрут доставки експортних товарів. Крім того, зміна маршруту викликала зростання логістичних витрат, тому ці фактори негативно впливають на український експорт в цілому.
“Протягом тижня необхідно узгодити чіткий графік відправлення поромів з порту Чорноморська до портів Батумі і Поті (Грузія) для зменшення черг вагонів і автотранспорту”, – заявив заступник міністра інфраструктури України з питань європейської інтеграції Віктор Довгань.
Довгань повідомив також про проведення Ради директорів зі спільної експлуатації залізнично-поромної переправи між портами Варна (Республіка Болгарія), Поті / Батумі (Грузія), Чорноморськ (Україна) до 10 вересня поточного року.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас