ОПЕК підвищила прогноз попиту і ціни на нафту в другій половині року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ОПЕК підвищила прогноз попиту і ціни на нафту в другій половині року

Енергетика
325
ОПЕК очікує підвищення світового попиту на нафту в третьому і четвертому кварталах, що матиме позитивний вплив на ціни.
Про це повідомив президент організації, глава міністерства енергетики Катару Мохаммед бен Салех аль-Сад.
За його словами, країни ОПЕК планують провести неофіційну консультацію в кулуарах 15-го Міжнародного енергетичного форуму, який пройде у вересні в Алжирі.
“Зростання попиту на нафту очікується в третьому і четвертому кварталах”, – наводяться його слова в релізі ОПЕК. Аль-Сада зазначив, що з лютого поточного року ціни на нафту демонструють стабільне підвищення після зниження видобутку, перебоїв в поставках з різних регіонів світу і скорочення запасів на тлі зростання світового попиту на нафту.
Президент ОПЕК відзначив, що недавнє зниження цін і поточна волатильність ринку носять тимчасовий характер. На його думку, це більше пов’язано зі зниженням маржі нафтопереробки, надлишками запасів, особливо нафтопродуктів, Brexit і його впливом на ринки фінансових ф’ючерсів.
За словами міністра, економічні показники великих країн-споживачів нафти, як очікується, будуть поліпшуватися. Це сприятиме зростанню попиту на нафту в найближчі квартали, особливо в рамках підготовки до наближається зимового сезону в північній півкулі.
“Очікування більш високого попиту на нафту в третьому і четвертому кварталах в поєднанні зі зменшенням поставок призводить аналітиків до висновку, що нинішній” ведмежий “ринок носить лише тимчасовий характер, і ціна буде збільшуватися протягом наступних кварталів 2016 року”, – наголошується в прес- релізі.
ОПЕК продовжує уважно стежити за розвитком ситуації і вести постійний діалог з усіма державами-членами організації щодо шляхів і засобів до відновлення стабільності і порядку на ринку нафти. Неофіційну нараду країн-членів ОПЕК планується провести в кулуарах 15-го Міжнародного енергетичного форуму, який пройде в Алжирі з 26 по 28 вересня 2016 року “, – наголошується в повідомленні.
За матеріалами:
Прайм
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас