Філіппінський банк отримав штраф за порушення, які допомогли хакерам пограбувати ЦБ Бангладеш — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Філіппінський банк отримав штраф за порушення, які допомогли хакерам пограбувати ЦБ Бангладеш

Світ
197
Центральний банк Філіппін призначив штраф в розмірі 1 млрд песо (21,3 млн доларів США) філіппінському банку Rizal Commercial Banking Corp (RCBC) за порушення, які в підсумку допомогли хакерам переказати вкрадені з ЦБ Бангладеш 81 млн доларів.
Це найбільший штраф, який Центробанк Філіппін коли-небудь призначав.
У Rizal Bank відзначили, що збираються виплатити штраф у два етапи – по 500 млн песо – за один рік. У банку вже зарезервували необхідні кошти і посилили системи по контролю операцій з метою підвищити рівень боротьби з відмиванням грошей. Всього за перше півріччя банк заробив 2,61 млрд песо.
Цієї зими хакери спробували вкрасти майже 1 млрд доларів з рахунків Центробанку Бангладеш у Федеральному резервному банку в Нью-Йорку. Більшу частину грошей вдалося врятувати завдяки випадковій помилці, допущеній хакерами при переказі грошей.
Однак 81 млн доларів були «відмиті» через філіппінські банки – з них поки знайшли тільки 18 млн доларів, які влада країни намагається повернути в Бангладеш.
Інцидент викликав великий резонанс в центральних банках по всьому світу, в зв’язку з чим фахівці почали перевіряти системи безпеки центробанків.
За матеріалами:
bloomberg.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас