Донор бюджету: Гройсман розповів про прибуток "Нафтогазу" за 10 років — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Донор бюджету: Гройсман розповів про прибуток "Нафтогазу" за 10 років

Фондовий ринок
1005
НАК “Нафтогаз України” вперше з 2006 року отримала прибуток.
Про це на своїй сторінці у Facebook розповів прем’єр-міністр України Володимир Гройсман.
Він написав, що “Нафтогаз” підготував для оприлюднення попередню фінансову звітність за I півріччя 2016 року.
“Компанія, яка протягом багатьох років була такою собі “чорною дірою” і через яку колосальні кошти з державного бюджету вимивалися в приватні кишені, стає тепер, навпаки, донором бюджету. Якщо протягом багатьох років до цього “Нафтогаз” стабільно отримував компенсацію з державного бюджету, яка в останні роки вже перевищувала 100 млрд. грн., то в цьому році навпаки – він починає серйозно поповнювати бюджет. У 2016 році “Нафтогаз” вперше з 2006 року не отримує підтримки від держави у вигляді компенсації різниці в цінах і тарифах на тепло”, – пояснив Гройсман.
За його словами, вже за підсумками першого півріччя компанія вийде на прибуток понад 20 млрд. грн, основою чого стане прибуток від транзиту газу.
Всього ж до кінця року “Нафтогаз” планує перерахувати до бюджету понад 60 млрд грн. податків, що не тільки повністю перекриє кошти, необхідні для виплати субсидій тим, хто їх потребує, але і дозволить профінансувати частину інших соціальних виплат”.
“Таким чином, якщо раніше на доходах від газового сектора наживалися газові ділки, то тепер у виграші залишається держава і ті, кого держава сьогодні повинна підтримувати”, – підсумував Гройсман.
За матеріалами:
Обозреватель
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас