НБУ запровадив електронний документообіг між банками та їхніми клієнтами під час купівлі та перерахування валюти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ запровадив електронний документообіг між банками та їхніми клієнтами під час купівлі та перерахування валюти

Фінтех і Картки
666
НБУ надав можливість банкам та їх клієнтам застосовувати сучасні комунікаційні технології та електронні документи, копії документів в електронній формі під час купівлі та перерахування іноземної валюти.
По-перше, уповноважені банки зможуть здійснювати купівлю, обмін та перерахування іноземної валюти для клієнтів на підставі не лише оригіналів документів, як було раніше, а й їх копій. При цьому як оригінали, так і копії документів клієнти зможуть подавати до банку і в електронній, і в паперовій формі на власний розсуд.
Копії документів в електронній формі будуть створюватися клієнтом шляхом сканування з оригіналу документа на паперовому носії інформації, засвідчуватися електронним цифровим підписом та подаватися до банку засобами програмно-технічного комплексу “клієнт – банк”, “клієнт – інтернет-банк” тощо.
Вимога до подання лише оригіналів зберігається виключно стосовно документів про джерела походження гривні для фізичних осіб – нерезидентів.
По-друге, банки зможуть не проставляти відмітки на оригіналах документів, на підставі яких була куплена або переказана іноземна валюта, та на копіях цих документів. Натомість, банки будуть самостійно здійснювати контроль за обсягами купленої іноземної валюти та визначати порядок його проведення.
Відповідні зміни затверджені постановою правління Національного банку України від 4 серпня 2016 року № 366 “Про внесення змін до деяких нормативно-правових актів Національного банку України”.
Вони набувають чинності з 12 серпня 2016 року.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас