Всі мобілізовані мають бути звільнені з армії до кінця року - Турчинов — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Всі мобілізовані мають бути звільнені з армії до кінця року - Турчинов

Казна та Політика
1561
Секретар Ради національної безпеки та оборони Олександр Турчинов анонсував звільнення всіх мобілізованих до лав ЗСУ до кінця року.
Про це він заявив в п’ятницю на брифінгу в Києві.
“Ми можемо збільшувати складову контрактників і тим самим повністю до кінця року звільнити мобілізованих, які сьогодні служать в армії. Вже у другому півріччі цього року всі мобілізовані повинні повернутися додому”, – сказав секретар РНБО.
За його словами, це можливо зробити за умови, якщо ситуація з безпекою на сході України не буде погіршуватися і буде зберігатися нинішня тенденція набору контрактників. Він уточнив, що в цьому році тільки за 7 місяців кількість контрактників у ЗСУ збільшилася майже на 40%, а чисельність мобілізованих за той же період скоротилася більш ніж в 2,5 разу.
Турчинов також повідомив, що в другому півріччі мобілізація не планується.
Він також наголосив, що в умовах протистояння з Російською Федерацією Україна не може відмовитися від призову. Потреба в підготовлених резервах занадто велика і критична для “виживання нашої держави”.
“У разі реалізації більш складних і серйозних, небезпечних сценаріїв ми будемо резерв першої черги, безумовно, включати до складу Збройних сил негайно. Буде серйозне загострення ситуації, будуть спроби локальних проривів або збільшиться небезпека на сході або в будь-якій точці нашої країни – ми готові запустити проект мобілізації негайно”, – підкреслив він.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас