Наскільки біткоїн і блокчейн небезпечні для гігантів світових фінансів? — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Наскільки біткоїн і блокчейн небезпечні для гігантів світових фінансів?

Фінтех і Картки
1023
Visa, Mastercard та інші платіжні системи можуть розслабитися: біткоїн і надалі залишатиметься нішевим продуктом, а технологія блокчейн не становитиме особливої ​​небезпеки для гігантів платіжної сфери. Такі висновки звіту швейцарського банку Credit Suisse, у котрому все ж є невтішні новини для Swift.
У відповідь на питання інвесторів про технологію блокчейн та її потенційний ефект на традиційний фінансовий сектор Credit Suisse створив 135-сторінковий звіт, у якому проаналізував потенційний вплив інноваційної технології на компанії в різних сферах: платежів, ринку капіталів, фінансових послуг та ЗМІ.
Що стосується платіжної сфери, аналітики швейцарського банку визнають, що санкціонований публічний блокчейн потенційно зміг би переманити на свій бік клієнтів Visa і Mastercard. Однак, на їхню думку, ризик для цих платіжних систем залишається обмеженим, бо співпраця з Apple допоможе їм стати лідерами в сфері токенізації.
Проте зростання популярності цифрових валют і технології блокчейн може неабияк нашкодити системі Swift, яка на тлі інновацій останнього десятиліття здається досить повільною, дорогою, негнучкою і небезпечною, стверджують аналітики.
Для ринків капіталу блокчейн – це швидше чудова можливість для подальшого розвитку, аніж загроза. Наприклад, Австралійська фондова біржа, яка вже зробила ставку на блокчейн, показує набагато кращі результати, ніж Лондонська, яка поки тільки спостерігає за розвитком інновації.
У сфері фінансових послуг американські банки Goldman Sachs і JP Morgan вже пожинають плоди успіху блокчейн завдяки значним інвестиціям в технологію.
За матеріалами:
PaySpace Magazine
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас