Бразильський реал перед Олімпіадою виходить в лідери зростання — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Бразильський реал перед Олімпіадою виходить в лідери зростання

Валюта
169
В період 1-3 серпня настрої на валютних ринках країн, що розвиваються, були, як і раніше, неоднозначними, але песимізм змінився помірним оптимізмом на тлі відскоку ціни на нафту, а також напередодні відкриття Олімпійських ігор в Ріо-де-Жанейро, яке відбудеться 5 серпня.
За означений період в лідерах зростання опинилися бразильський реал (+ 0,82%) і російський рубль (+ 0,63%). Також зросли турецька ліра та індійська рупія (на 0,53% і на 0,48% відповідно).
У нейтральній зоні торгувалися китайський юань (+ 0,03%) і південноафриканський ренд, який практично не змінилися до долара.
Відносним лідером зниження за цей період став казахстанський тенге (- 0,45%). Азербайджанський манат знизився до долара на 0,2%, мексиканський песо – на 0,11%, а українська гривня трохи впала – на 0,08%.
У Бразилії стали помітними тенденції до уповільнення спаду промислового виробництва. Так, в червні промислове виробництво в Бразилії впало на 6% в річному розрахунку, хоча в травні спад становив 7,5%. Примітно, що спад виробництва в червні сповільнився навіть більше, ніж того очікував ринок (прогноз ринку становив – 6,2%).
У місячному розрахунку зростання виробництва в червні склало 1,1% до травня, при тому що в травні зростання виробництва до квітня становило тільки 0,4%. Дані позитивно вплинули на курс реала до долара, крім того, напередодні відкриття Олімпійських ігор у Бразилії фондові індекси цієї країни ростуть, що знаходить позитивно позначається і на курсі бразильської валюти.
Тим часом в Україні Національний банк з 3 серпня скасував вимогу до фізичних осіб щодо обов’язкового надання паспорта для купівлі валюти на суму до 150 тис. гривень (трохи більше $6 000). Але валютний ринок сприйняв цю новину помірно негативно, бо очікується, що населення тепер підвищить попит на іноземну валюту.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас