Суд змусив НБУ відновити ділову репутацію екс-голови наглядової ради "Форуму" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Суд змусив НБУ відновити ділову репутацію екс-голови наглядової ради "Форуму"

Фондовий ринок
627
Суд зобов’язав Національний банк України відкликати інформацію про те, що колишній голова наглядової ради банку “Форум” Олександр Морозов нібито є банкіром з небездоганною діловою репутацією.
Відповідне рішення за позовом Морозова ухвалив учора Печерський районний суд Києва, повідомила адвокат позивача Ірина Шевчук.
У листопаді 2015 року Морозов не був допущений до рейтингового голосування щодо кандидатів у члени наглядової ради НБУ за парламентською квотою. Банкіра висувала кандидатом фракція БПП. Підставою для відмови в розгляді його кандидатури став лист НБУ до профільного комітету, в якому серед іншого зазначалося, що кандидат встиг пропрацювати в наглядовій раді банку “Форум” більше півроку перед введенням в банк тимчасової адміністрації, що, на думку НБУ, “було ознакою відсутності бездоганної ділової репутації”.
“Суд задовольнив нашу вимогу в частині того, що Національний банк України повинен відкликати з профільного комітету цю недостовірну інформацію. Вимога про відшкодування 1 гривні моральної шкоди залишилася без задоволення”, – сказала Шевчук.
Вона пояснила, що суд прийняв доводи позивача щодо принципової неможливості застосування нормативного “Положення про порядок реєстрації та ліцензування банків” стосовно особливих процедур призначення членів наглядової ради НБУ. Крім того, за її словами, одним з головних аргументів на процесі було те, що саме Морозов після приходу в банк виявив створені попередніми власниками фінансові проблеми, повідомив регулятора і робив все можливе для фінансової стабілізації банківської установи.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас