Банк у контейнері: сільських мешканців обслужать у незвичайних філіях — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банк у контейнері: сільських мешканців обслужать у незвичайних філіях

Світ
815
Нині багато великих банків світу скорочують свою філіальну мережу, намагаючись зменшити операційні витрати. Однак, незважаючи на розвиток цифрових каналів, стаціонарне відділення часто залишається єдиним способом обслуговування клієнтів у сільських і віддалених районах в різних країнах.
Один з чотирьох найбільших банків Південної Африки First National Bank (FNB) вирішив розширити свою присутність у віддалених регіонах країни шляхом відкриття першого відділення всередині переобладнаного вантажного контейнера. Такий незвичайний банківський філіал обслуговує транзакційний банкінг, розрахунково-касові операції, банкомат. Це дасть змогу клієнтам депонувати чеки, здійснювати передплачені придбання, відкривати ощадні та інвестиційні рахунки, а також подавати заявку на отримання кредиту.
За словами генерального директора FNB Лі-Енн ван Зіл (Lee-Ann van Zyl), яка курирує точки присутності банку, банківське відділення всередині контейнера є інноваційним способом доставки повного комплексу банківських послуг для сільського населення в зручній формі.
Мобільні філії можуть бути різних форм і розмірів, від стандартного одиничного контейнера до кількох блоків, з’єднаних разом. Їх оснащення тривало всього три місяці. При цьому інвестиційні витрати виявилися значно менше порівняно з повноцінними традиційними відділеннями – від 90 000 фунтів стерлінгів за базову одиницю до 135 000 фунтів для контейнера вищого рівня.
За матеріалами:
PaySpace Magazine
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас