Євробачення коштуватиме Україні половину "культурного" бюджету Києва — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Євробачення коштуватиме Україні половину "культурного" бюджету Києва

Казна та Політика
384
Кабінет Міністрів доручив передбачити під час підготовки державного бюджету на 2017 рік кошти в розмірі 15 млн євро (близько 414 млн грн) на підготовку і проведення пісенного конкурсу Євробачення.
«При підготовці проекту держбюджету на 2017 рік Держкомтелерадіо спільно з Міністерством фінансів повинні передбачити кошти для проведення даного пісенного конкурсу в розмірі не менше суми, еквівалентної 15 млн євро», – йдеться в повідомленні прес-служби уряду.
Також погоджено перерахування коштів Європейській радіомовній спілці (EBU) для забезпечення виконання умов договору, що укладатиметься між нею та НТКУ.
Наприкінці липня 2016 року Кабмін надав ЄРС гарантії в розмірі 15 млн євро на проведення Євробачення-2017.
Як пояснив нам генпродюсер НТКУ Зураб Аласанія: «Ці 15 млн євро не є бюджетом конкурсу, який відбудеться 2017 року в Україні, а своєрідною гарантією від нашої країни на випадок, якщо виникнуть непередбачені обставини і країна не зможе провести Євробачення. Цей внесок щороку роблять всі країни, які приймають пісенний конкурс. Ця сума потрібна головному офісу для того, щоб в разі непередбачених обставин провести на них Євробачення в іншій країні. У тому ж випадку, якщо все пройде нормально, то ці гроші по закінченню конкурсу повертаються країні».
Варто зазначити, що в бюджеті Києва на 2016 рік на фінансування сфери культури передбачено 770 млн грн.
За матеріалами:
Вісті
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас