МТС до кінця серпня вийде з бізнесу в Узбекистані — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МТС до кінця серпня вийде з бізнесу в Узбекистані

Фондовий ринок
304
ПАТ “Мобільні телесистеми” (МТС) вийде зі складу співзасновників узбецького оператора Universal Mobile Systems (UMS), продавши свою частку узбецькій стороні.
Нині узгоджено умови угоди між МТС і урядом Узбекистану.
Передбачається, що частка МТС в UMS (50,01%) буде продана узбецькій стороні за “символічну ціну”. Угода має бути закрита до кінця серпня.
На сьогодні весь персонал російської компанії, що працює в Узбекистані, крім генерального директора СП UMS Дмитра Нагорних, покинув республіку. Про вихід МТС із СП повідомлено більшість співробітників головного офісу в Ташкенті.
У перспективі активи UMS мають передати національному оператору мобільного зв’язку Узбекистану “Узмобайл” (філія АК “Узбектелеком”).
Як повідомляли ЗМІ, ця угода може бути однією з умов урегулювання антикорупційного розслідування, яке провадить Мін’юст США щодо МТС, котра нібито давала хабарі узбецьким структурам, пов’язаним з дочкою президента Узбекистану Іслама Карімова.
Мін’юст США з 2014 року веде розслідування роботи МТС і Vimpelcom Ltd. в Узбекистані. Американська влада стверджує, що оператори використовували мережу підставних компаній і фальшиві консультаційні контракти для багатомільйонних хабарів структурам, пов’язаним із сім’єю президента Узбекистану, для виходу на телекомунікаційний ринок країни.
У 2012 році “дочка” МТС “Уздунробіта”, лідер узбецького ринку стільникового зв’язку (абонентська база становила 9,3 млн осіб), була позбавлена ​​ліцензій. У січні 2013 року компанія подала заяву про банкрутство на тлі численних претензій з боку узбецьких органів влади.
Госпсуд Ташкента визнав компанію банкрутом, відкривши щодо неї ліквідаційне провадження. Але аукціони з продажу активів були визнані такими, що не відбулися, через відсутність заявок, у зв’язку з чим майно “Уздунробіти” було передано на відповідальне зберігання національному оператору зв’язку Узбекистану – АК “Узбектелеком”.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас