Ринки акцій Азії зростають слідом за США завдяки відновленню цін на нафту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ринки акцій Азії зростають слідом за США завдяки відновленню цін на нафту

Фондовий ринок
237
Фондові індекси Азіатсько-Тихоокеанського регіону підвищуються на торгах у четвер після стриманого ралі в США напередодні, інвестори реагують на відновлення цін на нафту і неоднозначні статдані.
Зведений фондовий індекс регіону MSCI Asia Pacific виріс на 0,7% після падіння на 1,9% в середу. З початку тижня індикатор втратив близько 0,9%.
Японський Nikkei 225 піднявся на 0,7%, ширший індекс Topix – на 0,8%, бо ієна призупинила зміцнення щодо долара. За оцінками експертів, Банк Японії може частіше викуповувати активи на відкритому ринку, щоб виконати заявлені цільові показники стимулюючих програм.
Австралійський S&P/ASX 200 підвищився на 0,3%, нацвалюта Австралії дорожчає в парі з доларом попри слабкі дані про роздрібні продажі.
Гонконгський Hang Seng додав 0,7%, китайський Shanghai Composite знизився на 0,2%, ставши чи не єдиним винятком із загальної картини зростання в Азії.
Нафта WTI з постачанням у вересні подорожчала в середу на 3,3%, жовтневий контракт на Brent виріс в ціні на 3,1%. США скоротили видобуток нафти вперше за чотири тижні, крім того, істотно знизилися запаси бензину.
Кількість робочих місць в США збільшилася в липні на 179 тис., свідчать дані ADP. Експерти в середньому очікували підйому на 170 тис., зростання за червень переглянуто зі 172 тис. до 176 тис.
Офіційні дані Мінпраці про безробіття в США будуть опубліковані в п’ятницю о 15:30 кч. За оцінками аналітиків, кількість робочих місць в США виросла на 170 тис. в липні, а безробіття знизилося з 4,9% до 4,8%.
Тим часом індекс ділової активності в сфері послуг США (ISM Non-Manufacturing) в липні 2016 року зменшився до 55,5 пункту з 56,5 пункту в червні, тоді як очікували помірніше зниження показника – до 55,9 пункту. Перевищення індексом позначки в 50 пунктів свідчить про зростання ділової активності в сфері послуг.
У четвер в Азії дорожчають папери нафтовидобувних і нафтосервісних компаній: японська Inpex Corp. додала 2,5%, сінгапурська Sembcorp – 1,1%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас