Банки Європи скорочують активи своїх брокерських підрозділів у США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банки Європи скорочують активи своїх брокерських підрозділів у США

Фондовий ринок
228
Активи брокерських підрозділів європейських банків у США значно скоротилися з кінця 2013 до кінця 2015 року, повідомляє WSJ із посиланням на подані ними в SEC дані.
Так, американські активи Barclays Capital зменшилися на 43%, Deutsche Bank Securities – на 30%, брокерського підрозділу Credit Suisse – на 26%. Для порівняння, активи брокерських підрозділів американських конкурентів – JP Morgan, Citigroup, Goldman Sachs і Morgan Stanley – зменшилися за цей період в середньому на 8%.
Найбільше постраждав сегмент надання короткострокових кредитів клієнтам з фінансового сектора, передає RNS. Банки стверджують, що мають намір продовжувати бізнес в США і хочуть розширити свою присутність в деяких частинах американського ринку.
Однак загалом їхні активи тут зменшуються – з огляду на складніші умови для бізнесу і посилення регулювання. Так, з 1 липня ФРС зобов’язала зарубіжні банки включити свої операції в єдині холдингові компанії, тоді як раніше у багатьох таких банків банківські та брокерські операції були розподілені між окремими структурами. Крім того, з 2018 року великим закордонним банкам доведеться щорічно проходити стрес-тестування ФРС і виконувати її вимоги щодо капіталу.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас