Берци за мільйони: ймовірний збиток державі склав 124 млн грн - Свірко — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Берци за мільйони: ймовірний збиток державі склав 124 млн грн - Свірко

Казна та Політика
1646
Через закупівлі берців для українських військових ймовірний збиток державі склав 124 мільйони гривень.
Про це в інтерв’ю заявив голова комітету конкурсних торгів Міноборони Олег Свірко.
За його словами, вимоги до берців були затверджені під одного виробника, а технічні умови для них розробляв Центр розвитку і супроводу матеріального забезпечення Збройних сил України, який є “дітищем” відомого волонтера Юрія Бірюкова.
“У цьому році ми з великими труднощами знайшли ще двох виробників. Як тільки Центр отримав інформацію про це, старі берці стали “жахливо незручними”, солдатам стало “вкрай некомфортно в них ходити” і берці потрібно “негайно вдосконалити”. Результат – у квітні цього року з’явилася паперова частина нових технічних умов, а зразок-еталон до них, який є невід’ємною частиною ТУ і без якого почати процедуру закупівлі неможливо, був створений взагалі перед самими торгами”, – розповів Свірко.
Голова комітету з конкурсних торгів стверджує, що в результаті альтернативні виробники залишилися “за бортом”, а берці купують все у того ж виробника і за завищеною ціною.
“При цьому керівники Центру наполегливо просили тил ВСУ підвищити ціну на нові берці до 1 500 гривень за пару. От і судіть самі про наявність або відсутність корупції”, – сказав Свірко.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас