Рейдери "Новуса" не зможуть повторно захопити мережу супермаркетів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рейдери "Новуса" не зможуть повторно захопити мережу супермаркетів

Фондовий ринок
1757
Міністерство юстиції України анулювало доступ до Єдиного державного реєстру прав на нерухоме майно (ЄДР) компанії, причетній до рейдерської атаки на мережу продуктових супермаркетів “Новус Україна”. Про це повідомила прес-служба Мін’юсту з посиланням на заступника міністра юстиції Павла Мороза.
“До Міністерства юстиції звернулися зі скаргами компанії “Novus Україна” і Uniqa Real Estate. Мін’юст скасував незаконні реєстраційні дії. Цікавий факт: порушення були здійснені одним і тим ж реєстратором. Міністерство юстиції анулювало доступ до Реєстру для реєстратора-порушника”, – йдеться в повідомленні.
У ньому також наголошується, що Мін’юст створює робочу групу для розв’язання проблеми рейдерства в країні, в яку будуть залучені представники Національної поліції, Національного антикорупційного бюро та Міністерства внутрішніх справ.
Крім того, Мін’юст розробляє законопроект, який звузить принцип екстериторіальності й посилить кримінальну відповідальність за рейдерство.
Нагадаємо, що на початку липня було здійснено рейдерське захоплення майна українсько-литовської групи компаній “Столиця” і “Новус” на суму понад мільярд гривень. Зловмисники переоформили на себе корпоративні права компанії, захопивши таким чином її майно.
“Внаслідок злочинних дій кола осіб, використовуючи документи з підробленими підписами і печатками, внесено зміни до ЄДР за співучасті реєстратора Баришівського сільради Київської області”, – розповідав радник голови МВС Михайло Апостол. І додав, що завдяки оперативному втручанню міністра МВС України Арсенія Авакова і посла Литовської Республіки в Україні вдалося зупинити злочинну схему захоплення іноземних активів в Україні.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас