Шимків розповів, у кого в Україні високі зарплати — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Шимків розповів, у кого в Україні високі зарплати

Особисті фінанси
3161
За останні два роки з України виїхали близько 9 тисяч програмістів та комп’ютерників
В Україні налічується понад 90 тисяч ІТ-розробників, більш ніж одна тисяча ІТ-компаній, понад 100 центрів дослідження і розробки. Середній рівень заробітних плат у галузі – 2,5 тис. доларів на місяць. Проектні менеджери та керівники напрямків отримують приблизно 5 тис. доларів.
Такі цифри озвучив заступник глави Адміністрації Президента, секретар Національної ради реформ, екс-гендиректор компанії “Microsoft Україна” Дмитро Шимків.
“На сьогодні одна з найбільш високооплачуваних спеціальностей – це саме ІТ. При цьому стартапи реєструються у формі малих підприємств або ФОПів – це інструмент, який дозволяє сплачувати досить незначний податок і отримувати високу заробітну плату”, – зазначив Шимків.
За останні два роки з України виїхали близько 9 тисяч ІТ-спеціалістів, оскільки за кордоном зарплати набагато вищі. Водночас “українська ІТ-індустрія розвивається досить швидко і динамічно. Експортний потенціал вітчизняного ІТ-бізнесу становить майже 3% ВВП – 2,5 млрд доларів. Ми займаємо одне з провідних місць в Європі та світі зі створення інноваційних продуктів, тому інвестори розглядають український ІТ-ринок як дуже перспективний. Минулого року наша ІТ-галузь залучила 132 млн доларів інвестицій, з яких близько половини – від міжнародних інвесторів.
З нами готові активно співпрацювати ключові світові виробники, великі венчурні фонди тому, що наша держава – це місце, де народжуються нові ідеї. Наша основна конкурентна перевага – люди, їх здатність нестандартно мислити і створювати незвичайні речі. Це і є інновації”. Проте в Україні інноваційні послуги та розробка програмного забезпечення займають лише близько 20%, інші 80% припадають на так зване “залізо” (комп’ютери, техніка, обладнання).
Для порівняння: в Європі частка послуг займає більше половини від загального обсягу ІТ-ринку – близько 55%, а “залізо” – 45%. Зазначимо, що найбільш високооплачуваними в Україні є Java-програмісти, однак найбільше пропозицій про роботу мають веб-розробники.
За матеріалами:
ТСН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас